Gyászfeldolgozás Módszer Támogató Csoport

2020.02.01

"Semmi nem változik, amíg felelősséget nem vállalunk saját gyógyulásunkért."  (J.W. James & R. Friedman)

Függetlenül attól, hogy a gyászt haláleset, vagy más veszteség okozza, a beteljesítetlen kapcsolatok egy életre szólóan negatív hatással lehetnek arra a képességünkre, hogy önfeledten boldogok legyünk.

Ha a rendelkezésünkre álló eszközök nem segítettek, a hiábavaló próbálkozás nagy valószínűséggel a megfelelő információ hiánya miatt van.

A Gyászfeldolgozás Módszer® célja, hogy segítségedre legyen a jelentős érzelmi veszteséged okozta fájdalom, elszigeteltség és magány feloldásában.

A "bebábozódott" állapotban zajló átalakulás során az idő csupán egy tényező. A gyászfolyamatunkban izolálódva, mi magunk vagyunk azok, akik tehetünk azért, hogy ebből a "bebábozódott" állapotból önmagunkat kiszabadítva, esélyünk legyen pillangóként kirepülni. 

A Gyászfeldolgozás Módszer® ebben segít. Hogy szabadon éljünk tovább!
A 8 alkalmas cselekvésprogram során együtt dolgozunk azon, hogy a résztvevők elsajátítsák a Gyászfeldolgozás Módszer önsegítő cselekvésprogramját.

A találkozások során megismerheti

  • a gyász jellemzőit,
  • azokat a tudat alatti sztereotípiákat, amelyek miatt nehezen tudjuk a veszteségeinket feldolgozni,
  • azokat az átmeneti energiafelszabadító viselkedéseket /tevékenységeket, amelyeket mindhiába használunk a gyász enyhítésére, és
  • azokat a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy feldolgozatlan veszteséggel éljük az életünket.

Minden gyász egyedi, mivel minden személy is egyedi. 

A csoportos program során feltérképezzük saját veszteségeinket; elkészítjük saját veszteségdiagramunkat, majd a kapcsolatdiagramunk alapján elkészítjük a beteljesítő levelünket.

A csoportos forma segíti, hogy a gyászoló érzelmi izolációja feloldódjon. 
A csoport tagjai titoktartással olyan bizalmi légkört teremtenek meg, amelyben a gyászoló veszteségélményeinek feldolgozása kilép a magányosságból. 
Egymás megismerése, és mások gyászával való együttérzés a lelki megnyílásban és a gyászoló saját kapcsolatainak őszinte megélésében is segít.

Az elsajátított módszer további életünkben is segítségünkre lehet, hogy általa az elkerülhetetlen veszteségeinket feldolgozzuk.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

https://gyaszfeldolgozasmodszer.hu/
Kép: @tsekhmister (Freepik)