Gyászfeldolgozás

Minden nap nyomot  hagy ©

Életünk elkerülhetetlen velejárója a gyász. Ugyan a régi sémák szerint, a szó hallatán még mindig elsősorban haláleset jut eszünkbe, azonban ma már egyre inkább felismert és elfogadott tény, hogy a gyász nem csak az elhalálozást követő veszteséget jelenti.

A gyász, a veszteségre adott természetes emberi reakció - így például akár meg nem született gyermek; csalódás, bizalomvesztés, szakítás, válás; iskola- vagy munkahelyváltás, nyugdíjazás, vagy költözés, de ugyanígy akár örömteli események során is, mint például házasság, gyermekszületés; vagy bármiféle élethelyzet megváltozása, stb. esetén megjelenő mentális válasz.

Ma sok esetben nem feldolgozunk, hanem elfojtjuk az érzést és továbblépünk, miközben a feldolgozatlan gyászt akár egy életen át, mélyen magunkban cipeljük, mivel a mindennapokban jelen lévő ismeretek és tanácsok, illetve a gyászra vonatkozó felszínes ismeretek nem segítik az érzelmi megkönnyebbülést. Elkoptak azok a hagyományos és társadalmi szokások, amik korábban az érzés felismerését, elfogadását és feldolgozását segítették. A fel nem dolgozott veszteségek azonban akadályozzák az érzelmek egészséges energiaáramlását, ami elhúzódva krónikus lelki terhet okoz és megbetegítheti a fizikai testet.

J. W. James és R. Friedman által az USA-ban kidolgozott cselekvésprogram során, a veszteségek hatékony érzelmi feldolgozása történhet meg. A módszer eredményességét az elmúlt, közel 30 év során - és immár évtizedes múlttal Európában is - több százezer, veszteséget átélt személy sajátélményű tapasztalásai bizonyították. 

A program során

  • megismerjük önmagunkban a feldolgozatlan veszteségeket,
  • felismerjük az átmeneti energia-felszabadító tevékenységeinket, amelyek tudat alatt éppen a gyászunk elfedésére kidolgozott spontán stratégiáink
  • felderítjük a feldolgozatlan érzéseinket és beteljesítjük a lezáratlan kapcsolatainkat
Nem az idő segít!

A bebábozódott állapotban átalakulás zajlik, az idő csupán egy tényező. 
A gyászfolyamatban izolálódva, mi magunk vagyunk, akik tehetünk azért, hogy a "bebábozódott" állapotból önmagunkat kiszabadítva, esélyünk legyen pillangóként kirepülni.

A Gyászfeldolgozás Módszer® ebben segít. Hogy szabadon éljünk tovább!


https://gyaszfeldolgozasmodszer.hu

Keretek és díjak:

Az első személyes találkozón van lehetősége méltósággal beszélni a veszteségéről.  Tisztelettel és támogató keretek között hallgatom a történéseket kísérő érzéseit, gondolatait, felbukkanó emlékét. 

Amennyiben a beszélgetést követően szeretné megkezdeni a programban való részvételt, úgy az első alkalom díja ingyenes.
Ha a programban nem kíván részt venni, úgy a találkozás és beszélgetés díja 2000 forint / óra.

A programban történő részvétel aktuálisan 2 formában lehetséges:

  • egyéni részvétel esetén 7 egymást követő héten, heti 1x 50-60 perc időtartam, díja 10000 forint / alkalom 
  • online részvétel esetén 7 egymást követő héten, heti 1x 50-60 perc időtartam, díja 10000 forint / alkalom
                                                                                                                       + 1 ráadás alkalom, amely ingyenes

A program sikerességéhez fontos 

  • a bizalom és őszinteség 
  • a teljes titoktartás

  • aktív részvétel és cselekvés