Karácsonyi lázban

2023.12.11

Fotó: @freepik (Freepik)

Közeleg a karácsony!
Ha az előző hónapokban még nem vásároltad meg és még nem csomagoltad be az ajándékaidat, nem állítottad össze az ünnepi menüt, vagy nem készítettél kézzel készített dekorációkat, akkor olvass tovább!  

Kezdd el észrevenni, hogy mit vársz a karácsonytól?
Talán valakitől egy különleges ajándék meglepetését? Esetleg annak a lehetőségét, hogy hosszabb időt tölthetsz egy számodra fontos családtaggal? Vagy szimplán csak szereted feldíszíteni az otthonodat, igazán élvezed karácsonyi sütés-főzés örömét és szívesen látod vendégül otthonodban szeretteidet, barátaidat?
Tedd fel magadnak a kérdést!
Majd csukd be a szemed, lélegezz, és vedd észre, vajon mire is vágysz igazán, ezen a karácsonyon? És hangolódj rá tudatosan annak megvalósítására! Ezzel máris lendületet vehetsz, mivel a célt tisztábban látod, rá tudsz fókuszálni a valódi igényeidre. Így felbukkanhatnak a régmúlt karácsonyok értékes emlékei.
A tennivalók listája helyett, készíts időbeli listát mindazokról a lépésekről, amelyeket az ünnepi időszakban szeretnél elvégezni. Nézz rá az idővonalra és tájékozódj az előtted álló fázisokról. Nem kell mindennek egyszerre történnie! Lásd a lazább intervallumokat, amikor kevesebb a tennivaló. Szusszanj időnként! Használd a technikai vívmányokat, (pl. a dugóban ülés, sorban állás, és rohangálás helyett) élj az internet világa adta lehetőségekkel! Így időt takaríthatsz meg azzal, ha egy-egy ritka kincs utáni szaladást kiváltod a webáruházakban fellelhető kínálatból történő megrendeléssel.
Tégy pipát az eredményes lépések mögé! És élvezd az eredményességet, a hatékonyság örömét! 
A felszabaduló időben pedig szusszanj és érezd a teret, amit magadban teremtesz, valahányszor kipipálsz valamit a listáról.
Érezd, hogyan nyílik meg benned egyre több tér, ahogyan haladsz előre!
Közben pedig összpontosíts arra, amit éppen csinálsz. Fókuszálj a térnyerés apró pillanataira! Ez segít abban, hogy kevésbé érezd magad fáradtnak és túlterheltnek. Ráadásul ez a tevékenység hozzájárul ahhoz, hogy a tapasztalatokat értékesnek érezhesd és lehetőséged legyen pihenésre, és örömmel megélt karácsonyi készületre! Így öltöztesd szívedet a szeretteiddel való találkozás élményére!
Ne feledd az idővonal leegyszerűsíti a tervezést és teret ad az örömnek!